Känner mig ...

Känner mig oförskämt lycklig just nu. Lyckoruset bubblar upp inom mig hela tiden och jag går som på små rosa moln hela tiden. Jag känner mig oändligt lycklig, och jag vet inte varför.

Spänningen tätnar

NU faktiskt för bara en minut sen, då gjorde jag mitt gymnasieval. Bekräftade det också! Skönt att ha det gjort, ännu ett problem ur världen. Så nu är det bara att vänta tills den preliminära ansökan som kommer den 17 april. Och tills dess har vi typ 1000 nationella prov. Nu är det faktiskt mindre än en vecka tills första, och vi fick reda på provtiden. En timme och tjugo minuter. EN TIMME OCH TJUGO MINUTER! Jag trodde man skulle sitta där inne i typ två-tre timmar! Föga överraskande alltså, men det är väl bara att leva med det. Jag är bara lite orolig hur jag ska kunna skriva en bra uppsats på en timme och tjugo minter. Det får väl ordna sig på ett eller annat sätt.
På lördag ska jag antagligen intervjua farmor och på söndag ska jag på bio med Freja och se den nya Hitler filmen.
Sen fick jag också reda på att jag och Mimmi ska gå och se Timo Räisänen! Pappa fixade biljetterna, NICE säger jag bara.

The beginning of the end

Idag ska jag på mitt allra sista öppna hus. Imorgon tänkte jag lägga fram mina val på gymnasievalet.se. Blackeberg blir alltså slutstationen. Vet inte om jag vill gå där. Men det är nog värt att kolla iaf. Värmdö Gymnasium kommer jag ha som första och andra val, och Spånga som tredjeval. Jag är nöjd med det. Sen får vi se om jag tar Blackeberg som fjärdeval efter idag. Kanske gillar jag den, kanske inte. Är iaf fortfarande sjuk (mycket mycket jobbigt!) och gjorde so-prov idag som jag tyckte gick bra.


.

Denna helg har jag knarkat nässpray och halstabletter, men mest nässpray. Därför blev jag jätteglad idag när jag vaknade och kunde andas genom näsan! Vilken befrielse det var.
Så imorn är det skola , och såklart så när jag blir sjuk (som jag aldrig blir)så blir jag sjuk just när vi har en massa prov. Så dom ska jag försöka klämma in denna vecka + att vi har ett annat prov. Dessutom är det första nationella provet om lite mer än bara en vecka. Just nu känner jag inte så mycket inför det men så småningom kommer det nog bli nervöst. Men men jag vill inte tänka så mycket på det just nu. I lördags var det meningen att jag skulle gå på öppet hus, men eftersom jag var så sjuk blev det inte av. Jag blev sjuk i onsdags och sen blev det bara värre och värre. I lördags nådde det sin höjdpunkt. Låg i sängen hela dagen och läste eftersom jag inte orkade göra någonting annat. Så fort jag ställde mig upp snurrade hela världen så det var något jag ville bespara mig. Dessutom hade jag inget aptit på hela dagen så det enda jag åt i princip var en banan. Så idag har jag varit hungrig så man får väl ta sitt pris.

Allmänt

If I should die
This very moment
I wouldn't fear
For I've never known
Completeness
Like being here
Wrapped in the warmth of you
Loving
Every breath of you

Why live life
From Dream To Dream


Kollade på bästa Moulin Rouge i onsdags. Det är omöjligt att inte gråta, hur många gånger man än ser den. En av de bästa filmerna i världen. Idag kollade jag på Cold mountain, också den är en av de bästa.
Är sjuk, förkyld och så. Inte kul. I'm in a living hell bland näsdukar och halstabletter. Den enda fördelen är att man får kolla hur mycket film man vill.
I tisdags var jag på öppet hus på Spånga Gymnasium med pappa, Anki och Sofie. Där pratade jag och pappa med en lärare från samekonomin i en halv evighet. Samma lärare som jag och mamma pratade med på gymnasiemässan. När vi var klara iaf så gick vi vidare till alla djuren där Anki blev helt exalterad och bara sprang runt från bur till bur. Till och med spindeln var gullig, tyckte hon! När vi gick in i fågelrummet orkade pappa inte mer, han gillar inte fåglar så mkt. Tycker bara att dom skriker hela tiden. Fick faktiskt klappa en orm också! Det var bra där.
Imorgon kaaanske stinsen med mamma. Men bara kanske.


Ledig Lördag

Kollade Heroes idag med Oskar. Åtta timmar lång är min box. Fast han var här lite längre eftersom det var matpauser och så. Vi kom i alla fall fram till att man blir väldigt slö och trött av att titta på så mycket film. Kanske är det bra. Att bara slöa, att inte få något gjort. Man gör så många saker hela tiden att man glömmer att koppla av. Därför är det alldeles perfekt att göra en sån här sak ibland. Dels så hinner man hämta andan innan man tappar den igen, dels så inser man faktiskt hur mycket man gör egentligen på dagarna. Alltid måste man göra någonting, hålla sig sysselsatt på ett eller annat sätt. Att bara lägga sig i soffan och kolla på film i åtta timmar är nog inte något man tänker att man kan göra. Nej, livet är för kort för sånna härliga stunder. Att uppleva mycket är viktigt, visst, men man får inte glömma bort att leva bland alla saker man ska göra.


Rullerirull, Uppdates

Skolan rullar på. Denna vecka är mycket skön må jag säga, inga läxor alls! VIlken lyx! Men kanske beror det på att vi har tre prov nästa vecka...men vad vet jag? Ny intressant uppgift i svenskan, intervjua en äldre släkting. Den ska bli intressant just för att jag faktiskt inte vet ett skit om mina morföräldrars och farmors liv, har jag kommit fram till. Bara upp till att bestämma sig för vem. Men eftersom vi skulle få vidare instruktioner så får det vänta. Har inte haft tid att tänka denna vecka av någon anledning. Har inte tyckt att jag har haft något värdefullt att skriva så istället har jag samlat upp flera dagars information som omväxling! Vet inte om jag orkar skriva så mycket mer, ska nog lägga mig och läsa lite. Sådär tills ögonlocken glider ner av sig själva och man bara vill släcka lampan och dra täcket över huvudet. Skön känsla, tycker jag.

Tjullahopp tills vidare!




Sjukt bra Text!

Du springer aldrig ifatt,
när jag väl är där
jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här
nu kan det vara för sent
att säga som det är

Vi testar nya vägar
som aldrig tycks ta slut
vi har försökt att fånga den andra
men aldrig nått ut
jag vill ha en sista chans
så jag säger det rakt ut

Jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut

Jag vet att det är svårt över telefon
men när jag har dig nära
vill du därifrån
jag vet att du har tänkt
men berätta hur du mår

Jag försöker träffa andra
men det är inte så lätt
jag har försökt att tänka bort dig
på alla sätt
det är dags att lägga på
men att stanna känns så rätt

Och jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut

Hey

Fortfarande inget internet hemma hos pappa. Skolan började idag. I morse kändes det inte ok men nu känns det lite bättre. Har ändå bara en termin kvar så whatever.

So long så länge!

Gott Nytt År!

2009 ska bli ett år med

  •  Nya förhopningar
  • Nya förväntingar
  • Nya utmaningar

Ja, listan skulle kunna bli hur lång som helst men det orkar jag inte med just nu. Men jag ska inte låta 2008 komma i skuggan, nej, för det har verkligen varit ett fantastiskt år. Jag vet inte om det har varit det allra bästa men nog det mest lärorika! Ett år värt att hylla, jag har lärt mig så mycket och det är jag JÄTTE(låt mig få uttrycka det med stora bokstäver)tacksam för att jag har fått den möjligheten. 2009...det känns konstigt att skriva det, alltid vill fingrarna hoppa över till den lilla åttan brevid. Det är så att man knappt vågar smaka på ordet tvåtusennio. Oupptäckt mark ännu och  visst är det skrämmande. Det är som att famla i mörkret eftersom man inte vet vad som väntar en. Jag tycker inte att man ska vara rädd för det som komma skall, fast jag tror även att man skapar sina egna öden så man ska tänka efter innan man gör ett beslut. Tänka efter om det var rätt för det är så lätt att göra fel. Att i en obetänksam stund göra ett beslut som man ångrar hela livet sen. Det är inte värt det.

Hoppas ni hade en underbar nyårsafton, för det hade jag i alla fall!


RSS 2.0